Primair onderwijs

Misschien ken je het gevoel wel; je bent als school ambitieus, hebt een heldere visie, maar de weg er naar toe kost enorm veel energie. Je hebt van alles aangepakt, maar als je heel eerlijk bent zijn er weinig wezenlijke veranderingen. In het team wordt afwisselend geklaagd over het gebrek aan daadkracht en ook over het te hoge tempo.

Hoe mooi zou het zijn wanneer je vandaag al werkt alsof de visie realiteit is. Hoe mooi zou het zijn wanneer die visie op alle lagen in de organisatie zijn uitwerking heeft.

OnderwijsAdvies en Marant – Interstudie willen niets liever dan dat bereiken. Onze expertise raakt de leerling, de leerkracht, het MT, directie, specialisten, tot aan de bestuurder. Wij weten als geen ander wat het belang van synchroniciteit en parallelle processen is.

We beginnen daar waar jullie het snelst beweging kunnen creëren en we schakelen alle andere organisatielagen zo snel mogelijk bij. Voor een geloofwaardige en duurzame ontwikkeling van jouw onderwijs. Eindelijk een ambitie die ook werkelijkheid wordt.

Hieronder vind je een lijst met ingrediënten. Samen met jou stellen wij graag jouw ideale menu samen.

Anders organiseren van het
onderwijs

Het anders organiseren van onderwijs biedt jouw school de kans om vanuit jullie visie duurzaam met onderwijsontwikkelingen aan het werk te gaan. 

Kijken in de school

Voor scholen die tijd of handen tekort komen kunnen we een procesbegeleider leveren die in het kader van het NPO met jullie meekijkt en meedenkt.

Feedback / leren van elkaar

Impact op leren helpt je scherp te krijgen wat de impact is van je onderwijs op het leren van leerlingen. 

Sociaal-emotionele begeleiding

Wij bieden sociaal-emotionele begeleiding voor leerlingen, leerkrachten en teams.

Individuele gedragsbehandeling (BasisGGZ)

Wij bieden individuele hulp zodat het kind zich prettiger gaat voelen en het leren weer beter gaat.

Vitale teams

Om leerlingen van goed onderwijs te kunnen voorzien, is het ontzettend belangrijk dat onderwijsprofessionals goed in hun vel zitten.

Schoolscan

De schoolscan is een gestructureerde inventarisatie van de diverse facetten van de school(organisatie) en de mogelijkheden binnen het team.

Scholing leerkrachtvaardigheden

Taal, rekenen, Nederlands voor nieuwkomers (NT2), executieve functies: iedereen is het er over eens dat het belangrijke bouwstenen van het onderwijs zijn. Zorg dat jouw team op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en faciliteer scholing op het gebied van leerkrachtvaardigheden, implementatie van nieuwe kennis en de methoden.

Een-op-een-begeleiding

Met de inzet van een (extra) RT-leerkracht krijgen meer leerlingen de begeleiding die ze nodig hebben. Deze begeleiding is gericht op het inhalen en compenseren van vertraging op cognitief, sociaal emotioneel en executief gebied. 

Zomerscholen / verlenging onderwijstijd / kleinere klassen

Doordat de leerkracht in de klas ondersteuning krijgt, kan de opgelopen vertraging van leerlingen opgelost worden.   

Marant Eduservice

Extra ondersteunende en adaptieve materialen in de klas

Spelenderwijs en interactief leren met handelende materialen biedt een mooie afwisseling en aanvulling in je lesprogramma.   

%d bloggers liken dit: