MBO

Misschien ken je het gevoel wel; je bent als school ambitieus, hebt een heldere visie, maar de weg er naar toe kost enorm veel energie. Je hebt van alles aangepakt, maar als je heel eerlijk bent zijn er weinig wezenlijke veranderingen. In de teams wordt afwisselend geklaagd over het gebrek aan daadkracht en ook over het te hoge tempo.

Hoe mooi zou het zijn wanneer je vandaag al werkt alsof de visie realiteit is. Hoe mooi zou het zijn wanneer die visie op alle lagen in de organisatie zijn uitwerking heeft.

OnderwijsAdvies en Marant – Interstudie willen niets liever dan dat bereiken. Onze expertise raakt de student, de docent, de teamleider, de SLB-er, de directie, tot aan de bestuurder. Wij weten als geen ander wat het belang van synchroniciteit en parallelle processen is.

We beginnen daar waar jullie het snelst beweging kunnen creëren en we schakelen alle andere organisatielagen zo snel mogelijk bij. Voor een geloofwaardige en duurzame ontwikkeling van jouw onderwijs. Eindelijk een ambitie die ook werkelijkheid wordt.

Hieronder vind je een lijst met ingrediënten. Samen met jou stellen wij graag jouw ideale menu samen.

Feedback / leren van elkaar

Impact op leren helpt je scherp te krijgen wat de impact is van je onderwijs op het leren van studenten. 

Sociaal-emotionele begeleiding

Wij bieden sociaal-emotionele begeleiding voor studenten, docenten en teams.

Individuele gedragsbehandeling (BasisGGZ)

Wij bieden individuele hulp zodat de jongere zich prettiger gaat voelen en het leren weer beter gaat.

Vitale teams

Om leerlingen van goed onderwijs te kunnen voorzien, is het ontzettend belangrijk dat onderwijsprofessionals goed in hun vel zitten.

Schoolscan

De schoolscan is een gestructureerde inventarisatie van de diverse facetten van de school(organisatie) en de mogelijkheden binnen het team.

Teamscholing Onderwijsontwikkeling

De veranderende arbeidsmarkt op het gebied van ondernemerschap, de economische en maatschappelijke ontwikkelingen, technologische innovaties en de veranderende kenmerken en behoeften van studenten vragen om een aanpassing van het onderwijsaanbod op het MBO.

Blended learning

Bij deze teamtraining wordt vanuit de visie van de opleiding de vertaling gemaakt naar de inzet van middelen, de koppeling aan de KD’s en de examenstructuur, maar ook aan de didactiek en pedagogiek, zowel voor de docent als de SLB/LOB begeleider.

Leergang Curriculum Expert

Curriculum experts zijn (LD-) docenten die aanjager willen zijn in het onderwijs. Gedreven medewerkers die talent hebben om onderwijs te ontwikkelen en die teamoverstijgend kunnen werken aan nieuwe opleidingen. Leren om te innoveren.

Leidinggeven in een complexe omgeving

Deze training is gericht op systemisch invloed uitoefenen, werken met de omgeving, Human Dynamics.

Inzet leraren Taal/Rekenen/SLB

Met de inzet van onze leraren kunnen de teams (tijdelijk) ondersteund worden

%d bloggers liken dit: